Kapříka naporcujeme na půlky podkov, osolíme, opepříme, posypeme paprikou - může být i chilli a lehce poprášíme moukou. Špek nebo slaninku nakrájíme na kostičky a rozehřejeme.
2
Když se vypraží dostatek tuku, vložíme porce kapra. Smažíme z obou stran, obracíme pokud možno jednou.
3
Hotové porce dáme stranou, do pánve přidáme smetanu, necháme spojit. Vrátíme porce kapra a necháme prohřát.
Tuto dobrotu jsem připravovala né z podkov nýbrž z plátků odřízlých od žeber kapra, nakrájených na filety. Doporučuji kapra stáhnout, velmi snadno se pak smaží :-) Moc jsme si pochutnali :-)
Lenka
|31. 1. 2007 19:26
Dnes vecer jsme vyzkouseli a bylo to VYBORNE-ja sama ryby moc nemusim, ale opravdu jsem si pochutnala. Take jsem pridala zeleninu(hrasek a brokolici) a trochu cesneku- kdyby muj muz mohl tak ho dava i do babovky:-)(Pravda, brambory se mi moc nepovedly, byly trosku pricmoudle a tvrde, ale kapr mnam mnam:-) )
leo
|28. 11. 2004 23:01
Nikdy bych neverila, ze i ryba muze byt chutna (nejsem privrzenec). Diky tomuto receptu ale prehodnocuji. Do smetany s vypeckem jsem pridala mrazenou zeleninu (hrasek, mrkev, kukurice), osolila a zahustila moukou.Vyborne, doporucuji.