solamyl (bramborový škrob)
rozpuštěný ve studené vodě
Postup přípravy receptu
1
Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryby, aby nám to nepřebylo chuť ryby. Obalíme v mouce a zlehka orestujeme na pánvi nebo na grilu.
2
Omáčku připravíme tak, že si rozehřejeme pánev nebo menší hrnec nalijeme tam smetanu, kapku sojové omáčky, balzamiko octa, trošku cukru, pepř a sůl. Necháme provařit a nalijeme tam asi tak 4 lžíce bílého vína. Zahustíme solamylem.
3
Omáčka má výraznou, ale ne moc kyselou chuť po balzamiko octu, barva je krémově hnědá.
4
Nejvhodnější příloha jsou vařené brambory pomaštěné hodně máslem a posypané čerstvou petrželkou.
5
Vařím to tady v Německu v hospůdce a má to velký úspěch.