ks
kapr
Může být i v celku nebo na jednotlivé filety
50
g
máslo
sůl
pepř mletý
mletý kmín
2
ks
cibule
2
ks
mrkev
0,50
plechovka
nakládaná kukuřice
1
kelímek
smetana na vaření
2
lžíce
hladká mouka
studená voda
Postup přípravy receptu
1
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta mrkev potom dobře vytahovala).
2
V zapékací míse na kapra naskládáme zbytek másla, pod kapra a vedle něj nasypeme kukuřici a podlijeme vodou. Zakryjeme a necháme cca 20-30 minut péct, až bude zelenina měkká a kapr hotový.
3
Po upečení kapra vytáhneme a na vařiči doděláme omáčku. Vytáhneme mrkev a tu propasírujeme (dělám to přes lis na česnek). Přimícháme smetanu smíchanou s moukou a podle chuti dosolíme nebo dopepříme.
4
Chvíli povaříme a můžeme podávat s vařeným bramborem.