Porce kapra přes noc namočíme v mléce s cibulí. Mléko kapra zjemní, kapr je křehčí a není tak cítit rybinou. Po vyjmutí osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme paprikou a kořením Hubert. Necháme chvíli odležet. Pak porce kapra opečeme na kousku másla na pánvi. Kapra vyjmeme a do výpeku dáme scezenou cibuli, ve které se kapr marinoval přes noc, tu osmahneme. Pak sundáme z ohně a vmícháme papriku a koření Hubert. Vrátíme na oheň a podlijeme trochou vody, přidáme žampiony.
2
Chvíli podusíme společně s porcemi kapra, které jsme do omáčky vrátili. Dusíme cca 15 minut. Pak kapra opět vyjmeme a dokončíme omáčku. Přidáme do ní mléko (opět z noční marinády), chvíli povaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky.Přivedeme k varu a omáčka je hotová.