• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
Napište svůj komentář k receptu

Kapr na černo

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
Kapr na černo
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule Menší
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžíce ocet
    • 30
      g rozinky
    • pepř mletý Několik zrnek
    • 1
      špetka tymián
    • 6
      ks kapr
    • bobkový list Malý kousek
    • 0,25
      l červené víno
    • nové koření Několik zrnek
    • citronová šťáva
    • 0,50
      l vývar Z kapra
    • 10
      ks mandle
    • 2
      lžíce chleba Strouhaného
    • 3
      lžíce povidla 2-3
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 40
      g perník Strouhaného
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      lžička karamel

Postup přípravy receptu

1
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky vložíme rybí porce, a jakmile se začne opět voda vařit, zmírníme teplotu a vaříme 12-15 minut. Potom rybu opatrně děrovanou lopatkou vyjmeme na talíř. Zvlášť rozehřejeme máslo, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme, podlijeme procezeným vývarem z ryby, přidáme strouhaný perník a chléb, karamel, změklá povidla a víno a vaříme do zhoustnutí.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Uvařenou omáčku procedíme, přidáme oloupané na nudličky nakrájené mandle, přebrané, omyté rozinky a předem namočené švestky. Ještě krátce povaříme (ze švestek by neměly vypadnout pecky) a dochutíme podle chuti citronovou šťávou a cukrem. Do hotové omáčky vrátíme porce kapra a necháme v chladnu do druhého dne rozležet (v dřívějšíh dobách se kapr na černo připravoval o dva až tři dny dříve). Před podáváním zvolna ohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 12. 2014 14:29

    Nejlepší příloha je domácí vánočka ;-)

  • Frank | 21. 10. 2014 21:24

    Pokud si dobře pamatuji, tak název tohoto jídla zní "Kapr na černo s polskou omáčkou. Jinak moc dobré jídlo. :-)

  • Zdenka Korábová | 21. 12. 2006 16:21

    Kapr na černo mám spojený s vánocemi,pod Blaníkem se nedávalo ani pivo, ani víno, místo karamel, na osměženou zeleninu lžícii cukru a nechat zežlotnout . Omáča se jedla na štědrý den s houskovým knedlíkem a pak i další dny a to studenou -odražen ou - s vánočkou . Ach ty vzpomínky na dávné dětství.

  • Magda M | 13. 12. 2006 12:16

    Kapr na černo je výborný způsob přípravy. Škoda, že se nedělá častěji. Já dávám místo červeného vína černé pivo, ale i takto je určitě výborný. Hlavní problém je nesníst ho ten samý den a nechat ho odležet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Chleba Cibule Citronová šťáva Kapr Karamel Kořenová zelenina Mandle Máslo Nové koření Ocet Pepř mletý Perník Povidla Rozinky Sušené švestky Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

164
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
72
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
68
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
68
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr cibuláč
Kapr cibuláč
Kapr na anglické slanině
Kapr na anglické slanině
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na česneku - Balkán
Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Kapr na povidlech a mandlích s teplým…
Kapr na zelenině a víně
Kapr na zelenině a víně
  • Recepty.cz
  • Kapr na černo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact