• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kapiový salát po řecku
Napište svůj komentář k receptu

Kapiový salát po řecku

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapiový salát po řecku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg kapie 1-2
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce vinný ocet (Může být i obyčejný)
    • 6
      lžíce olivový olej 5-6
    • sůl (Množství ingrediencí záleží na vás)

Postup přípravy receptu

1
Pokud nemáte kapie, tak i z podlouhlých zelených paprik to taky jde. Papriky omyjeme, osušíme papírem nebo utěrkou. Na mřížku v troubě nebo na plech dáme alobal. Na něj položíme papriky a šup do trouby - já dávám na 200-250 °C. Když se slupka začíná tak trochu pálit (ale ne spálit), tak je obrátím. Vše trvá asi 15-20 minut.
2
Teplé vytáhnu a vložím do nailonového sáčku, nechám než skoro vychladnou. Potom zbavím slupek, stopek a jadérek, ale jestli chcete, tak jadérka nechte. Toto vše dělám přímo nad miskou, protože jak čistíte pariky, tak z nich vytéká šťáva, kterou nesmíte ztratit. Nakonec oloupané papriky prstama rozdělám na jemné proužky, přidám na jemno nakrájený česnek, ocet, olej, trochu soli a salát je hotový.
3
Můžete uložit, vydrží pár dní v ledničce, ale u nás nevydrží ani minutu. Popis je trochu zdlouhavý, ale praktický, kromě vychlazení je za 20 minut hotový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Kuře po řecku II.

Kuře po řecku II.

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou | 3. 10. 2008 18:00

    dobre odpoledne. Pani Lenko muzete to taky jako prilohu ale mi to mame vice jako salat a hlavne k lusteninam napr. fazolacce nebo k cocce v zime,a taky si do davam na chleba:))kazdy s tim dela co chce.

  • Lenka H. | 2. 10. 2008 11:20

    To je škoda. Díky česneku mi to přijde dost pikantní. Ale já to spíš chápu jako přílohu k masu a také na chlebu s tvarohou pomazánkou to bylo dobré. Čili spíš chuťovka než salát, kterého sním misku.

  • Zdena z JM | 1. 10. 2008 06:34

    Nás tento salát příliš neoslovil. Nevím proč, možná jsem jej špatně ochutila.

  • Marcela Mesochoridisová | 27. 9. 2008 21:26

    Vážně moc dobrý. Koncem léta toho nadělám hodně do malých skleniček a konzervuju. Na zimu pak jen vyndám ze sklepa hotovku.Mimoch. větší kousky jsou vynikající na čerstvý chleba s máslem. Marsí

  • sibila sibilidou | 26. 9. 2008 14:59

    jestli vam hutna ,a jdou oloupat papriky lechce,to jsem rada:).A jestli chcete tak jak je mate oloupane,dejte do sacku par paprik a dejte do mrazaku, rozrzmrazte ,pridejde sul atd,a mate i v zime vynikaji salat

  • Zdena z JM | 26. 9. 2008 12:37

    Lenko, mám ten stejný problém.Po přečtení vašeho komentáře jsem se však rozhodla,že to o víkendu zkusím.

  • Lenka H. | 26. 9. 2008 09:15

    Od podobných receptů mne vždy odradilo loupání paprik. Včera jsem to poprvé zkusila a jsem moc ráda- nic to není. A salát je úžasný!!! Děkuji.

  • sibila sibilidou | 25. 9. 2008 03:10

    zapomela jsem se podepsat:) sibila40

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Zelenina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kapie Olivový olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kapiový salát po řecku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact