Netradiční recept na rychlé zapečené papriky naplněné masovou směsí z mletého ochuceného kuřecího masa a posypané sýrem. Skvělé jsou s bramborami, kaší, ale i chlebem nebo čerstvou bagetou.
ks
houska
hamburgerová, nebo brioška či adekvátní kousek veky
8
ks
kapie
100
g
sýr gouda
nebo čedar či ementál
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
V míse smíchejte maso, vejce, nadrobno nasekanou jarní cibulku, většinu petrželky a na velmi malé kostičky pokrájené pečivo. Směs dochuťte solí a pepřem a rukama zpracujte na kompaktní hmotu.
Kapie podélně rozkrojte, zbavte semínek a naplňte masovou směsí. Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte je asi 20 minut. Po 15 minutách je posypte nastrouhaným sýrem a dopečte. Podávejte posypané zbylou petrželkou.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)