• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapama
Napište svůj komentář k receptu

Kapama

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapama
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g vepřová krkovice Nakrájené na kostky
    • 500
      g hovězí maso Nakrájeného na kostky
    • 500
      g kuřecí stehna
    • 250
      g rýže
    • 150
      g slanina
    • 300
      g jelito
    • 150
      ml červené víno
    • 350
      ml voda
    • česnek
    • sůl
    • bobkový list
    • 1
      hrnek červená řepa kostičky, nakládané

Postup přípravy receptu

1
Na dno velké kameninové nádoby (může být římský hrnec) rozložíme slaninu.
2
Zelí propereme, smícháme s plátky česneku, pepřem, bobkovým listem a rozdělíme na 5 dílů.
3
Klademe v následujících vrstvách:
4
1.) 1. díl zelí,
5
2.) mírně osolené a opepřené hovězí,
6
3.) 2. díl zelí,
7
4.) 1/3 hrnku červené řepy,
8
5.) 200 g rýže,
9
6.) krkovička,
10
7.) 3 díl zelí,
11
8.) 1/3 hrnku červené řepy,
12
9.) 200 g rýže,
13
10.) kuřecí stehna,
14
11.) 4. díl zelí,
15
12.) nakrájené jelito (špalky asi 3 cm),
16
13.) 5. díl zelí.
17
Zalijeme červeným vínem.
18
To vše se peče pod pokličkou 1 1/2 hod. na 140 °C, potom zvýšíme teplotu na 160 °C - pečeme 2 hodiny, poté zvýšíme na 180 °C a dopékáme ještě 2 hodiny.
19
Recept pochází z Bulharska, z městečka Bansko. Je to strašně dobré, ale údajně tak neekonomické, že Airan to dělá jednou do roka a to ji ještě musím moc přemlouvat.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 2. 8. 2011 21:00

    tento recept je treba priradit paní Airan, ta je autorkou

  • Airan | 29. 9. 2006 17:51

    Ryze se tam dava syrová. Stehna jsou lepsi nevykostena. Pane Jirout, vasi pochvalu si velmi cenim a dekuji vsem za zajem.

  • martin jirout | 29. 9. 2006 17:06

    zní to oprabdu dobře naprosto si dokážu představit vysledek, recept hodnotím za 1. velice dobrý nápad...

  • Zuzana Bernátová | 29. 9. 2006 16:59

    Tá ryža má byť uvarená,alebo surová?A kuracie stehná vykostené?

  • Aaron Novák | 29. 9. 2006 16:05

    Paní Sládková, starobylé městečko Bansko se nachazí na úpatí pohoří Pirin, nejhezčím pohoří na Balkaně. Pani Jarčušková, to teda jsem, děkuji a posílám pozdrav na Slovensko.

  • Simča Sládková | 29. 9. 2006 11:09

    Tak o tomhle jsem ještě neslyšela - nevím, jestli bych to já zkoušela, ale vypadá to přesně jako typ receptů, které by moji rodiče "spáchali" na nějaké rodinné oslavy. Budu se muset zeptat, jeslti tento recept znají. PS. Kde (ve které části Bulharska či u jakého většího města) se nachází Bansko?

  • Tereza Jarčušková | 29. 9. 2006 06:58

    Tak toto sa mi veľmi páči. Určite urobím v chladnejších dňoch v zime, vtedy sa dobre ukladá sádielko :))) Airan, manžel je gurmet.

  • Airan | 28. 9. 2006 17:34

    Autor nejsem ja, ale muj manzel:-))) Jen chci podotknout, ze je to nakladne na cas a el.energii, za tu dobu uz mam upeceneho krocana! Ale za poradní uplatek jako je POMALY HRNEC jsem to ochotna varit i casteji!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí
Maso Telecí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená řepa Červené víno Česnek Hovězí maso Jelito Kuřecí stehna Kysané zelí Rýže Slanina Sůl Vepřová krkovice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
25
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
23
Čočkový dhál
Čočkový dhál
22
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Kapama
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact