• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
Napište svůj komentář k receptu

Kanec se šípkovou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečený prošpikovaný kančí hřbet se šípkovou omáčkou je klasika, kterou byste rozhodně měli ochutnat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel malá
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 8
      ks pepř celý kuliček
    • 6
      ks jalovec kuliček
    • 2
      plátek citron
    • 100
      ml červené víno
    • 800
      g kančí hřbet
    • 100
      g uzená slanina nebo špek
    • 150
      g šípková zavařenina
    • 800
      ml vývar masový
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli. Přidejte bylinky, koření, plátky citronu (bez kůry, bílé dužniny a pecek) a směs dobře orestujte. Změklou zeleninu zalijte červeným vínem a 5 minut ji poduste. Pánev odstavte a směs nechte vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nyní si připravte maso. Kančí hřbet vykostěte, očistěte, odblaňte a prošpikujte slaninou. Poté maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete.
3
Polovinu vychladlé zeleninové směsi rozprostřete na dno pekáče a na ni položte maso. Potřete je ze všech stran zavařeninou a pokryjte zbylou zeleninou. Pekáč přiklopte a nechte v chladnu 1 až 2 dny marinovat, přičemž každý půlden maso obraťte a znovu pořádně přikryjte zeleninou.
4
Po dvou dnech vložte pekáč s masem do trouby předehřáté na 170 °C a 30 minut pečte. Poté teplotu snižte na 140 °C a pečte do změknutí podle velikosti a stáří masa, asi 1 hodinu. Během pečení maso občas zkontrolujte, obraťte a podlijte vývarem.
5
Upečené maso vyjměte z pekáče. V troše chladného vývaru rozmíchejte 1 lžíci hladké mouky, přidejte do pekáče se zeleninou a pořádně promíchejte, přilijte zbytek vývaru a pekáč opět vložte do trouby, kde základ na omáčku pečete při 140 °C ještě asi 30 minut. Ze zahuštěné směsi pak vyndejte koření, rozmixujte ji dohladka a pokud je potřeba, dochuťte citronem. Šípkovou omáčku podávejte s masem pokrájeným na plátky a s houskovými knedlíky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kančí hřbet Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šípková zavařenina Sůl Tymián Uzená slanina Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

43
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Brusinková vodka
Brusinková vodka
19
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
18
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
16
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
Kapie plněné kuřecím masem
Kapie plněné kuřecím masem
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact