• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
Napište svůj komentář k receptu

Kanec se šípkovou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečený prošpikovaný kančí hřbet se šípkovou omáčkou je klasika, kterou byste rozhodně měli ochutnat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel malá
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 8
      ks pepř celý kuliček
    • 6
      ks jalovec kuliček
    • 2
      plátek citron
    • 100
      ml červené víno
    • 800
      g kančí hřbet
    • 100
      g uzená slanina nebo špek
    • 150
      g šípková zavařenina
    • 800
      ml vývar masový
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli. Přidejte bylinky, koření, plátky citronu (bez kůry, bílé dužniny a pecek) a směs dobře orestujte. Změklou zeleninu zalijte červeným vínem a 5 minut ji poduste. Pánev odstavte a směs nechte vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nyní si připravte maso. Kančí hřbet vykostěte, očistěte, odblaňte a prošpikujte slaninou. Poté maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete.
3
Polovinu vychladlé zeleninové směsi rozprostřete na dno pekáče a na ni položte maso. Potřete je ze všech stran zavařeninou a pokryjte zbylou zeleninou. Pekáč přiklopte a nechte v chladnu 1 až 2 dny marinovat, přičemž každý půlden maso obraťte a znovu pořádně přikryjte zeleninou.
4
Po dvou dnech vložte pekáč s masem do trouby předehřáté na 170 °C a 30 minut pečte. Poté teplotu snižte na 140 °C a pečte do změknutí podle velikosti a stáří masa, asi 1 hodinu. Během pečení maso občas zkontrolujte, obraťte a podlijte vývarem.
5
Upečené maso vyjměte z pekáče. V troše chladného vývaru rozmíchejte 1 lžíci hladké mouky, přidejte do pekáče se zeleninou a pořádně promíchejte, přilijte zbytek vývaru a pekáč opět vložte do trouby, kde základ na omáčku pečete při 140 °C ještě asi 30 minut. Ze zahuštěné směsi pak vyndejte koření, rozmixujte ji dohladka a pokud je potřeba, dochuťte citronem. Šípkovou omáčku podávejte s masem pokrájeným na plátky a s houskovými knedlíky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kančí hřbet Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šípková zavařenina Sůl Tymián Uzená slanina Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Jednoduchá pomazánka z Nivy
Jednoduchá pomazánka z…
27
Sýrová roláda III.
Sýrová roláda III.
19
Míša řezy
Míša řezy
19
Domácí chléb III.
Domácí chléb III.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
Kapie plněné kuřecím masem
Kapie plněné kuřecím masem
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact