• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
Napište svůj komentář k receptu

Kanec se šípkovou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečený prošpikovaný kančí hřbet se šípkovou omáčkou je klasika, kterou byste rozhodně měli ochutnat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel malá
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 8
      ks pepř celý kuliček
    • 6
      ks jalovec kuliček
    • 2
      plátek citron
    • 100
      ml červené víno
    • 800
      g kančí hřbet
    • 100
      g uzená slanina nebo špek
    • 150
      g šípková zavařenina
    • 800
      ml vývar masový
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli. Přidejte bylinky, koření, plátky citronu (bez kůry, bílé dužniny a pecek) a směs dobře orestujte. Změklou zeleninu zalijte červeným vínem a 5 minut ji poduste. Pánev odstavte a směs nechte vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nyní si připravte maso. Kančí hřbet vykostěte, očistěte, odblaňte a prošpikujte slaninou. Poté maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete.
3
Polovinu vychladlé zeleninové směsi rozprostřete na dno pekáče a na ni položte maso. Potřete je ze všech stran zavařeninou a pokryjte zbylou zeleninou. Pekáč přiklopte a nechte v chladnu 1 až 2 dny marinovat, přičemž každý půlden maso obraťte a znovu pořádně přikryjte zeleninou.
4
Po dvou dnech vložte pekáč s masem do trouby předehřáté na 170 °C a 30 minut pečte. Poté teplotu snižte na 140 °C a pečte do změknutí podle velikosti a stáří masa, asi 1 hodinu. Během pečení maso občas zkontrolujte, obraťte a podlijte vývarem.
5
Upečené maso vyjměte z pekáče. V troše chladného vývaru rozmíchejte 1 lžíci hladké mouky, přidejte do pekáče se zeleninou a pořádně promíchejte, přilijte zbytek vývaru a pekáč opět vložte do trouby, kde základ na omáčku pečete při 140 °C ještě asi 30 minut. Ze zahuštěné směsi pak vyndejte koření, rozmixujte ji dohladka a pokud je potřeba, dochuťte citronem. Šípkovou omáčku podávejte s masem pokrájeným na plátky a s houskovými knedlíky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kančí hřbet Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šípková zavařenina Sůl Tymián Uzená slanina Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Omáčka z kuřete

Omáčka z kuřete

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

63
Klasické lečo
Klasické lečo
48
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
27
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
26
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s…
23
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
Kapie plněné kuřecím masem
Kapie plněné kuřecím masem
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact