• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
Napište svůj komentář k receptu

Kanec se šípkovou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečený prošpikovaný kančí hřbet se šípkovou omáčkou je klasika, kterou byste rozhodně měli ochutnat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule malá
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel malá
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 8
      ks pepř celý kuliček
    • 6
      ks jalovec kuliček
    • 2
      plátek citron
    • 100
      ml červené víno
    • 800
      g kančí hřbet
    • 100
      g uzená slanina nebo špek
    • 150
      g šípková zavařenina
    • 800
      ml vývar masový
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli. Přidejte bylinky, koření, plátky citronu (bez kůry, bílé dužniny a pecek) a směs dobře orestujte. Změklou zeleninu zalijte červeným vínem a 5 minut ji poduste. Pánev odstavte a směs nechte vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Nyní si připravte maso. Kančí hřbet vykostěte, očistěte, odblaňte a prošpikujte slaninou. Poté maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete.
3
Polovinu vychladlé zeleninové směsi rozprostřete na dno pekáče a na ni položte maso. Potřete je ze všech stran zavařeninou a pokryjte zbylou zeleninou. Pekáč přiklopte a nechte v chladnu 1 až 2 dny marinovat, přičemž každý půlden maso obraťte a znovu pořádně přikryjte zeleninou.
4
Po dvou dnech vložte pekáč s masem do trouby předehřáté na 170 °C a 30 minut pečte. Poté teplotu snižte na 140 °C a pečte do změknutí podle velikosti a stáří masa, asi 1 hodinu. Během pečení maso občas zkontrolujte, obraťte a podlijte vývarem.
5
Upečené maso vyjměte z pekáče. V troše chladného vývaru rozmíchejte 1 lžíci hladké mouky, přidejte do pekáče se zeleninou a pořádně promíchejte, přilijte zbytek vývaru a pekáč opět vložte do trouby, kde základ na omáčku pečete při 140 °C ještě asi 30 minut. Ze zahuštěné směsi pak vyndejte koření, rozmixujte ji dohladka a pokud je potřeba, dochuťte citronem. Šípkovou omáčku podávejte s masem pokrájeným na plátky a s houskovými knedlíky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kančí hřbet Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šípková zavařenina Sůl Tymián Uzená slanina Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Andělské zvony

Andělské zvony

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
56
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
42
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
40
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
Kapie plněné kuřecím masem
Kapie plněné kuřecím masem
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
  • Recepty.cz
  • Kanec se šípkovou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact