• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek brusinky (250 ml)
    • 125
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • vanilka čtvrt lusku nebo pár kapek esence, pokud nemáte
    • pomerančová kůra omytá, bez bílé části - 1 větší hoblinka + 3 větší usušené (pokud máte)
    • 2
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • na obalení
    • 3
      lžíce cukr krystal nebo moučka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky (menšího hrnce), která je vhodná pro vodní lázeň. Vezměte hrnec trošku větší než je velikost misky a nalijte do něj trochu vody. Dejte vařit.
2
Mezitím si v menším hrnci smíchejte cukr krystal (125 g), vodu (80 ml), pomerančovou šťávu, hoblinku pomerančové kůry a kousíček vanilkového lusku (nebo esence). Na nižším až středním plameni povařte, až vznikne sirup. Tento sirup přidejte do misky k brusinkám. Některé brusinky můžete (ale nemusíte) propíchnout párátkem, aby se z nich uvolnilo více šťávy.
3
Misku položte na hrnec s vařící vodou, přiklopte větším talířem a nechte 30 minut vařit na nízkém až středním ohni. Občas můžete zlehka promíchat. Během této fáze se ujistěte, že se vám nevyvařila voda.
4
Mezitím si můžete připravit cukr na obalení brusinek, pokud se je chystáte konzumovat rovnou, nebo čistou skleničku s víčkem. Cukr krystal (moučka) smíchejte s vanilkovým cukrem. Úplně nejlepší by bylo, kdybyste sušené hoblinky pomerančové kůry zasypali cukrem a nechali několik dní "nasáknout" aroma a chuť.
5
Vyndejte vanilkový lusk a pomerančovou kůru. Brusinky vyndejte ze sirupu na talířek (do misky), nechte 2 minutky trošičku oschnout a můžete je obalit v připravené cukrové směsi. Dejte na talířek/pečící papír a nechte oschnout. Sirup si můžete nechat pro jiné využití (šťáva, koktejl).
6
Pokud se nechystáte rovnou konzumovat, nalijte směs z misky rovnou do připravené skleničky, zavřete víčkem - takhle vám to v lednici vydrží až 2 týdny. Sirup může trochu zželírovat.
7
Takto připravené brusinky můžete jíst jako bonbony, použít jako zdobení na dort nebo na sklenku s martini nebo šampaňským.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kandované kaštany

Kandované kaštany

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339428) | 30. 3. 2025 12:39

    Vynikající, brusinky si přidávám do snídaně a nemají chybu! Místo vanilkového cukru používám cukr s pravou vanilkou od www.calderaspices.cz, má to pak uplně jiný rozměr chuti! Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Ostatní Z ovoce Srpen Září Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Cukr krystal Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Vanilka Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

38
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
38
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
26
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact