• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek brusinky (250 ml)
    • 125
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • vanilka čtvrt lusku nebo pár kapek esence, pokud nemáte
    • pomerančová kůra omytá, bez bílé části - 1 větší hoblinka + 3 větší usušené (pokud máte)
    • 2
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • na obalení
    • 3
      lžíce cukr krystal nebo moučka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky (menšího hrnce), která je vhodná pro vodní lázeň. Vezměte hrnec trošku větší než je velikost misky a nalijte do něj trochu vody. Dejte vařit.
2
Mezitím si v menším hrnci smíchejte cukr krystal (125 g), vodu (80 ml), pomerančovou šťávu, hoblinku pomerančové kůry a kousíček vanilkového lusku (nebo esence). Na nižším až středním plameni povařte, až vznikne sirup. Tento sirup přidejte do misky k brusinkám. Některé brusinky můžete (ale nemusíte) propíchnout párátkem, aby se z nich uvolnilo více šťávy.
3
Misku položte na hrnec s vařící vodou, přiklopte větším talířem a nechte 30 minut vařit na nízkém až středním ohni. Občas můžete zlehka promíchat. Během této fáze se ujistěte, že se vám nevyvařila voda.
4
Mezitím si můžete připravit cukr na obalení brusinek, pokud se je chystáte konzumovat rovnou, nebo čistou skleničku s víčkem. Cukr krystal (moučka) smíchejte s vanilkovým cukrem. Úplně nejlepší by bylo, kdybyste sušené hoblinky pomerančové kůry zasypali cukrem a nechali několik dní "nasáknout" aroma a chuť.
5
Vyndejte vanilkový lusk a pomerančovou kůru. Brusinky vyndejte ze sirupu na talířek (do misky), nechte 2 minutky trošičku oschnout a můžete je obalit v připravené cukrové směsi. Dejte na talířek/pečící papír a nechte oschnout. Sirup si můžete nechat pro jiné využití (šťáva, koktejl).
6
Pokud se nechystáte rovnou konzumovat, nalijte směs z misky rovnou do připravené skleničky, zavřete víčkem - takhle vám to v lednici vydrží až 2 týdny. Sirup může trochu zželírovat.
7
Takto připravené brusinky můžete jíst jako bonbony, použít jako zdobení na dort nebo na sklenku s martini nebo šampaňským.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kandované kaštany

Kandované kaštany

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339428) | 30. 3. 2025 12:39

    Vynikající, brusinky si přidávám do snídaně a nemají chybu! Místo vanilkového cukru používám cukr s pravou vanilkou od www.calderaspices.cz, má to pak uplně jiný rozměr chuti! Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Ostatní Z ovoce Srpen Září Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Cukr krystal Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Vanilka Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

96
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
78
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
71
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
34
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact