• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Napište svůj komentář k receptu

Kandovaná pomerančová (citronová) kůra

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • voda
    • med
    • kyselina citronová
    • pomerančová kůra nebo celý pomeranč
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody.
2
Nejlepší je chemicky neošetřený pomeranč, který dobře vydrbeme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Z vody a cukru svaříme cukerný rozvar, do kterého můžeme přidat špetku kyseliny citronové (působí jako konzervant) a lžičku medu (ten zabrání tomu, aby cukr na kůře zpět nekrystalizoval a nedělal na ní bílý film).
3
Pokud nemáme bio pomeranč, kůru dáme do sklenice, zalijeme vodou a necháme louhovat 24 hodin. Pak vodu vylijeme, opět kůru zalijeme vodou a tento proces opakujeme třikrát. Pak kůru necháme okapat, nakrájíme na nudličky, které vaříme na mírném ohni v cukerném rozvaru cca 40 minut, dokud se nám voda téměř neodpaří.
4
Nudličky kůry necháme rozložené na mřížce oschnout cca 24 hodin a buď je potom pokrájíme na kostičky, které dáme do sklenice s uzávěrem a skladujeme v chladnu nebo můžeme nechat nudličky, namáčet je do čokolády (není nutná) a použít jako pamlsek.
5
Další možnost kandování je ta, že si uděláme rozvar, do kterého vložíme nudličky kůry, které v rozvaru vaříme 30 minut, pak kůru odstavíme, kůru ve zbylém neodpařeném rozvaru ponecháme do druhého dne marinovat, občas promícháme, pak vyjmeme a necháme na mřížce oschnout.
6
Takto můžeme kandovat i celé slabší plátky pomeranče i s dužinou, ale dáváme pozor na to, abychom mícháním neponičili jejich středy. Poté můžeme oschlé plátky pocákat čokoládou.
7
Nejrychlejší kandovaná kůra na mlsání je z pomeranče s chemicky neošetřenou kůrou, která se nakrájí na nudličky, povaří se krátce ve vodě, pak se scedí a nechá vystydnout. Proces opakujeme třikrát. Poslední krátké povaření se provádí v cukerném rozvaru, pak nudličky osušíme na plátěném ubrousku a polovinu každé nudličky obalíme v cukru krupici, polovinu v čokoládové polevě, necháme zatuhnout a podáváme.
8
Kandovat v rozvaru z cukru krupice, vody, kyseliny citronové a medu můžeme i zralé, ale pevné ovoce, jako jsou například hrušky, jablka, švestky, meruňky... S tím, že doba vaření je podstatně kratší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olina | 8. 12. 2016 05:49

    Vážně výborná!chutná bezvadně a mizla už při osychání :-D :-* .Pomwranče jsem koupila ty veliké a byly z nich pořádně dlouhé tyčinky.

  • Marie | 21. 6. 2016 13:43

    Výborný recept, který dělám řadu let :-) . Přidávám jí do různých buchet i do kynutých těst a přes zimu si jí nadělám dost, aby vydržela aspoň do další zimy. Dobrá je hlavně ve vánočce a jidáškách.

  • K. | 17. 4. 2016 17:38

    Vaše logika je nesmyslná. Pokud nevěříte na Bio, tak byste louhovala vše, protože na každé ovoce z obchodu se používá chemie tím pádem... A ta je člověku nebezpečná ;-)

  • Vendula | 27. 1. 2016 11:44

    Včera jsme to zkoušeli a je to skvělá záležitost. A čokoláda to doladí do dokonalosti uplně <3 . Nic jsme nelouhovali protože na bio popravdě nevěříme nikdo a považujeme to za pohádku pro děti a zbytečné tahání peněz z kapes těch naivních, ale to je individuální a kdo chce věřit ať věří.

  • Nikol | 9. 1. 2015 18:08

    Kandovaná kůra je skvělá. Takovou dobrotu jsem ani ve snu nečekala a moc jsem ani nedoufala, že to bude k jídlu. A je :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Zákusky Zavařování & nakládání
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Svačina Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kyselina citronová Med Pomerančová kůra Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Béřovický králík

Béřovický králík

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Thajská polévka

Thajská polévka

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
10
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
9
Bramborové mini bochánky (mazance)
Bramborové mini bochánky…
8
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…
8
Husí prsa s nádivkou
Husí prsa s nádivkou

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
  • Recepty.cz
  • Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact