• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Svíčková
    • 800
      g kančí maso svíčková
    • 4
      g pepř mletý
    • 4
      g sůl
    • 400
      ml červené víno
    • 4
      g jalovec bobule
    • 400
      ml olej
    • hrušky
    • 500
      ml hruškový džus
    • 5
      g kurkuma mletá
    • 11
      g rozmarýn sušený
    • 1
      lžička med
  • Omáčka
    • 100
      g mrkev
    • 100
      g celer
    • 100
      g petržel
    • 100
      g cibule
    • 500
      g cukr krystal
    • 400
      ml červené víno
    • 1
      lžička nové koření
    • 1
      lžička pepř celý černý
    • bobkový list
    • 680
      g šípková zavařenina
    • 1
      dl vývar

Postup přípravy receptu

1
**Postup:**
2
- maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem
3
- do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do této marinády vložíme připravené maso
4
- maso necháme min. 24 hod. marinovat
5
**Omáčka:**
6
- na oleji orestujeme do zlatova cibulku, přidáme, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu
7
- přidáme cukr krystal a necháme zkaramelizovat
8
- přidáme vodu, červené víno, vývar, celý pepř, bobkový list, nové koření a necháme provařit cca 1 hod. na slabém ohni
9
- nakonec přidáme šípkovou marmeládu a ještě necháme provařit, poté vše přecedíme přes jemný cedník nebo plátno
10
Doporučujeme podávat s bylinkovými knedlíky.
11
//Recept připravil šéfkuchař Jan Porubský a jeho team z restaurace [[http://www.cartouche.cz/|Cartouche]].
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kanec se šípkovou

Kanec se šípkovou

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 17. 9. 2014 22:10

    Krásná fotka, ale recept k ničemu- postup neúplný a půl kila cukru a skoro 3/4 kila marmelády na omáčku ??? :-$

  • labužník | 17. 4. 2014 19:30

    Doufám, že toho cukru má být jen 50 gramů ?!

  • Anna | 4. 2. 2013 13:34

    Na podzim jsem nelenila a udělala šípkovou marmeládu, takže mohu vyzkoušet recept. Jen mi není jasné, co s hruškovým džusem, hruškami a medem. Logicky bych hrušky podusila s medem a džusem. K masu bych přidala podušené hrušky. Maso se určitě dusí se zeleninou (jako klasická svíčková). :-*

  • MAREK | 29. 10. 2012 12:57

    Podle fotky určitě moc dobré :-) ale kolik hrušek a ten džus mám popíjet po jídle ? :-) jinak se zdá recept dobrý

  • Tom | 29. 7. 2012 19:38

    Kam se podelo maso? Zustalo v marinade naveky? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Cukr krystal Hruškový džus Hrušky Jalovec Kančí maso Kurkuma Med Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Rozmarýn Šípková zavařenina Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
34
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
32
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s…
25
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
Kandované kaštany
Kandované kaštany
  • Recepty.cz
  • Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact