Na pánvi rozpustíme 150 g másla, pak přidáme 7 polévkovych lžic octa, nové koření, celý černý pepř a bobkový list. Chvilku povaříme a mezitím si nakrájíme cibuli na srpečky a zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky. Do pekáče dáme Kančí kýtu, kterou pro lepší chuť můžeme prošpikovat slaninou. Ke kýtě přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, polijeme připraveným octovým máslem a po vychladnutí přikryjeme alobalem a dáme do lednice.
3
Vyndáme kýtu z octového másla a očistíme ji od zeleniny. Kýtu opečeme na pánvi na rozehřátém másle a zbytek octového másla se zeleninou osmahneme. Kýtu vložíme do pekáče, přidáme zeleninu, 2 dcl červeného vína a 1,5 dcl zeleninového vývaru a 3 polévkové lžíce šípkového džemu. Potom pekáč vložíme do předem rozehřáté trouby na 150°C.
4
Pečeme pod alobalem v troubě 1,5 hodiny, jednou za čas maso polijeme šťávou. Až je maso měkké, vyndáme ho z pekáče. Zbylé suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme, k takto vytvořené omáčce přidáme 4 polévkové lžíce šípkového džemu a chvilku povaříme v hrnci s přídavkem hrnku vody.
5
Poté už můžeme servírovat, k šípkové omáčce se jako příloha hodí buď houskový knedlík a nebo doporučuji krokety.