• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g kančí kýta
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      lžíce šípková zvěřina
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • červené víno
    • rostlinný olej
    • divoké koření
    • jalovec
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme. Potřeme tlučeným jalovcem a divokým kořením, podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme. Měkkou kančí kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,zasmahneme a zalijeme vodou. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu, protlak, citronovou kůru a šťávu, ochutíme cukrem, solí a za stálého míchání povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme červené víno a procedíme ji přes hustý cedník. Maso naporcujeme a přeláváme omáčkou. Příloha: houskový knedlík, bramborové krokety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kanec se šípkovou

Kanec se šípkovou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Bitala | 21. 1. 2008 11:54

    Mnamka moc

  • Ján Jaroščiak | 8. 7. 2007 22:34

    Fakt veľmi dobré pochutili sme si, akurát miesto šípkovej zaváraniny sme použili višňový lekvár.Prajem Vám veľa úspechov v ďalšej tvorivej práci.S pozdravom ...

  • magdalena k. | 11. 2. 2007 12:46

    Stačí přidat panáka vodky a druhý den je maso krásně křehké.

  • Jan Holčík | 26. 1. 2005 14:09

    Prosím Vás zvěřina se nakládá do pajcu minimálně na pět dnů. Jinak to nemá smysl. Tento recept lze aplikovat maximálně na sele divočáka do stáří půl roku. Jinak to žvýkáte měsíc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Citron Cukr Divoké koření Hladká mouka Jalovec Kančí kýta Rajský protlak Rostlinný olej Šípková zvěřina Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
13
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Hříšný model Šajkové: Druhá Madonna!

Hříšný model Šajkové: Druhá Madonna!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Kančí kýta se šípkovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact