Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, podlijeme vodou, přidáme kančí kýtu a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme.
2
Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Maso nakrájíme na plátky, přeléváme šťávou a podušenou cibulí s česnekem. Podáváme s brambory a brusinkovým kompotem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ilis ilis
|19. 2. 2009 09:49
Škoda,že na těchto stránkách je tak malé množství receptů se zvěřinou.Jestli někdo vlastní recept na kančí žebírka,krkovici nebo kotletky,ráda bych nějaký z nich uvítala...Předem děkuji :).