• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule
    • 250
      g celer
    • 250
      g mrkev
    • 150
      g petržel
    • 1500
      g kančí kýta 1200 -
  • Koření
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • bobkový list
    • 150
      ml červené víno
    • nové koření
    • kmín
    • zázvor
    • pepř celý
    • marmeláda Šípková
    • jalovec

Postup přípravy receptu

1
Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a restujeme ze všech stran asi 10 minut. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a lehce podlijeme vodou. Necháme zavařit a vypnem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Takto naložené necháme uschované na chladném místě minimálně 2 - 3 dny. Potom přilijeme horkou vodu. Šťávu se zeleninou přepasírujeme do druhého hrnce. Lehce rozředíme červeným vínem a přivedeme k varu. Nakonec přidáme jednu a půl lžičky šípkové marmelády a rozmícháme ji. Do horké omáčky vložíme zpět maso a necháme jej prohřát.
3
Na ozdobení použijeme šlehačku a brusinky. Jako přílohu doporučuji rýži, bramborový knedlík nebo těstoviny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Kančí karbanátky / sekaná

Kančí karbanátky / sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena | 30. 1. 2013 19:09

    Já to nechápu - kdy se teda dusí maso, hned nebo až po těch 3 dnech?

  • Miluše Priesolová | 21. 1. 2013 14:33

    Tento recept je super,vařila jsem k tomu karlovarské knedlíky jen se po tom zaprášilo..........

  • Vlasta Novák | 17. 10. 2011 16:36

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2011 16:32

    Recept by si zasloužil zařadit ke svým kolegům do zvěřiny :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 11. 2010 16:47

    Takto připravuji i srnčí a nejraději s houskovým knedlíkem.Omáčka je lepší až druhý den,nebo ještě dýl :-),aby se rozložily chutě.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 11. 2010 17:20

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 11:26

    1 gram kančí kýty, to asi nebude správně že? O:-)

  • Di - | 2. 12. 2009 12:59

    Maso (kančí, srnčí, ale i hovězí nebo králičí) na červeném víně je u nás super sváteční jídlo. Jen místo šípkové zavařeniny dávám rybízovou a navíc trochu kečupu. Omáčka se musí uležet alespoň 2 dny nebo chutná jako nepodařená rajská. Jen o příloze mám trochu jinou představu, podle mě jsou ideální krokety, špecle a nejjednodušeji houskový knedlík. K tomu samozřejmě brusinky a zapít lahodným červeným.

  • Pavel Švec | 2. 12. 2009 09:15

    Opět chyba...!V troubě se maso peče 2 HODINY a asi 35minut...Nechápu čím to je, že se mi tam stratila slova...

  • Pavel Švec | 30. 11. 2009 22:37

    Omlouvám se, asi se vloudila chybička při kopírování textu...:-(Samozřejmě se maso po přiletí vody asi 35 minut peče v troubě na 180 stupňů..

  • jaja 13 | 27. 11. 2009 18:42

    To maso se pouze opéká 10 minut? Žádné dušení? Že k tomu přiliju horkou vodu a přepasíruju zeleninu asi nezpůsobí, že to maso bude "uvařené".

  • Šárka Klimešová | 27. 11. 2009 13:59

    Stará česká kuchyně v jedné z nejkrásnějších podob, dávám za jedna. Jen úplně malinké doplnění -maso je dobré během moření každý den obrátit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Jalovec Kančí kýta Kmín Marmeláda Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Sůl Zázvor

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

100
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
91
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
50
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
50
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
45
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact