• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule
    • 250
      g celer
    • 250
      g mrkev
    • 150
      g petržel
    • 1500
      g kančí kýta 1200 -
  • Koření
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • bobkový list
    • 150
      ml červené víno
    • nové koření
    • kmín
    • zázvor
    • pepř celý
    • marmeláda Šípková
    • jalovec

Postup přípravy receptu

1
Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a restujeme ze všech stran asi 10 minut. Přidáme kořenovou zeleninu, koření a lehce podlijeme vodou. Necháme zavařit a vypnem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Takto naložené necháme uschované na chladném místě minimálně 2 - 3 dny. Potom přilijeme horkou vodu. Šťávu se zeleninou přepasírujeme do druhého hrnce. Lehce rozředíme červeným vínem a přivedeme k varu. Nakonec přidáme jednu a půl lžičky šípkové marmelády a rozmícháme ji. Do horké omáčky vložíme zpět maso a necháme jej prohřát.
3
Na ozdobení použijeme šlehačku a brusinky. Jako přílohu doporučuji rýži, bramborový knedlík nebo těstoviny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Kančí karbanátky / sekaná

Kančí karbanátky / sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alena | 30. 1. 2013 19:09

    Já to nechápu - kdy se teda dusí maso, hned nebo až po těch 3 dnech?

  • Miluše Priesolová | 21. 1. 2013 14:33

    Tento recept je super,vařila jsem k tomu karlovarské knedlíky jen se po tom zaprášilo..........

  • Vlasta Novák | 17. 10. 2011 16:36

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2011 16:32

    Recept by si zasloužil zařadit ke svým kolegům do zvěřiny :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 11. 2010 16:47

    Takto připravuji i srnčí a nejraději s houskovým knedlíkem.Omáčka je lepší až druhý den,nebo ještě dýl :-),aby se rozložily chutě.

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 11. 2010 17:20

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 11:26

    1 gram kančí kýty, to asi nebude správně že? O:-)

  • Di - | 2. 12. 2009 12:59

    Maso (kančí, srnčí, ale i hovězí nebo králičí) na červeném víně je u nás super sváteční jídlo. Jen místo šípkové zavařeniny dávám rybízovou a navíc trochu kečupu. Omáčka se musí uležet alespoň 2 dny nebo chutná jako nepodařená rajská. Jen o příloze mám trochu jinou představu, podle mě jsou ideální krokety, špecle a nejjednodušeji houskový knedlík. K tomu samozřejmě brusinky a zapít lahodným červeným.

  • Pavel Švec | 2. 12. 2009 09:15

    Opět chyba...!V troubě se maso peče 2 HODINY a asi 35minut...Nechápu čím to je, že se mi tam stratila slova...

  • Pavel Švec | 30. 11. 2009 22:37

    Omlouvám se, asi se vloudila chybička při kopírování textu...:-(Samozřejmě se maso po přiletí vody asi 35 minut peče v troubě na 180 stupňů..

  • jaja 13 | 27. 11. 2009 18:42

    To maso se pouze opéká 10 minut? Žádné dušení? Že k tomu přiliju horkou vodu a přepasíruju zeleninu asi nezpůsobí, že to maso bude "uvařené".

  • Šárka Klimešová | 27. 11. 2009 13:59

    Stará česká kuchyně v jedné z nejkrásnějších podob, dávám za jedna. Jen úplně malinké doplnění -maso je dobré během moření každý den obrátit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Jalovec Kančí kýta Kmín Marmeláda Máslo Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Sůl Zázvor

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chobotnice po athénsku

Chobotnice po athénsku

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

65
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
61
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
46
Cizrna na paprice se smetanou
Cizrna na paprice se…
31
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
26
Rychlé rizoto z uzeného kuřete
Rychlé rizoto z uzeného…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a…
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact