• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně s tymiánem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně s tymiánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kančí kýta
    • 1
      ks cibule - velká
    • 200
      g mrkev
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 2
      lžíce sádlo
    • 6
      ks pepř celý - kuličky
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • sůl
    • 400
      ml červené víno cca
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 1
      lžíce rybízový džem , marmeláda
    • pepř mletý
  • Marináda
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      ks jalovcové bobule
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks snítka tymiánu - čerstvé snítky
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
2
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
3
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
4
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
5
Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.
6
Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kančí guláš

Kančí guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sheep | 30. 12. 2014 19:58

    No určitě bych nedával do marinády na 3 dni sůl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Zvěřina Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Jalovcové bobule Kančí kýta Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rostlinný olej Rybízový džem Sádlo Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

75
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
68
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
37
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
34
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Karel Gott (†80): Nečekané svědectví o konci jeho života!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact