• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně s tymiánem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně s tymiánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kančí kýta
    • 1
      ks cibule - velká
    • 200
      g mrkev
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 2
      lžíce sádlo
    • 6
      ks pepř celý - kuličky
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • sůl
    • 400
      ml červené víno cca
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 1
      lžíce rybízový džem , marmeláda
    • pepř mletý
  • Marináda
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      ks jalovcové bobule
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks snítka tymiánu - čerstvé snítky
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
2
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
3
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
4
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
5
Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.
6
Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kančí guláš

Kančí guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sheep | 30. 12. 2014 19:58

    No určitě bych nedával do marinády na 3 dni sůl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Zvěřina Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Jalovcové bobule Kančí kýta Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rostlinný olej Rybízový džem Sádlo Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

68
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
65
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
35
Švestková povidla
Švestková povidla
34
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact