• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
Napište svůj komentář k receptu

Kančí kýta na víně s tymiánem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí kýta na víně s tymiánem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kančí kýta
    • 1
      ks cibule - velká
    • 200
      g mrkev
    • 150
      g řapíkatý celer
    • 2
      lžíce sádlo
    • 6
      ks pepř celý - kuličky
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks bobkový list
    • sůl
    • 400
      ml červené víno cca
    • 40
      g hladká mouka cca
    • 1
      lžíce rybízový džem , marmeláda
    • pepř mletý
  • Marináda
    • 60
      ml rostlinný olej
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      ks jalovcové bobule
    • 6
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks snítka tymiánu - čerstvé snítky
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
2
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně provázkem.
3
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
4
Kýtu pak vyjmeme, odstraníme koření a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vodou (vývarem), přidáme zavařeninu a dle chuti víno. Omáčku dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
5
Kýta na víně je lepší proležená, a tak je lepší připravit ji 1-2 dny předem. Před pokrájením kýty odstraníme provázek a pokrájíme maso na plátky.
6
Podáváme s různými druhy knedlíků a noků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kančí guláš

Kančí guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sheep | 30. 12. 2014 19:58

    No určitě bych nedával do marinády na 3 dni sůl.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Zvěřina Ze zeleniny Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Jalovcové bobule Kančí kýta Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Řapíkatý celer Rostlinný olej Rybízový džem Sádlo Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

358
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
182
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
148
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
147
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
128
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz Deník Aha! 4.7.2025

Deník Aha! 4.7.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opuletní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Kančí kýta na víně s tymiánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact