• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kančí karbanátky / sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Kančí karbanátky / sekaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí karbanátky / sekaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g kančí maso - plec
    • 250
      g vepřový bůček bez kůže a kosti, středně prorostlý
    • 100
      g uzený špek
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík starší
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • majoránka nebo tymián dle chuti
    • nové koření dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • smetana ke šlehání na rohlíky
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
2
Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.
3
Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže.
4
Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti.
5
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
6
Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme.
7
Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kančí maso Majoránka Nové koření Pepř mletý Rohlík Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Vejce Vepřový bůček

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

"Slovenský" bramborák

"Slovenský" bramborák

Tatarka

Tatarka

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

125
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
91
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
74
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
72
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
60
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
  • Recepty.cz
  • Kančí karbanátky / sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact