• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí karbanátky / sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Kančí karbanátky / sekaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí karbanátky / sekaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g kančí maso - plec
    • 250
      g vepřový bůček bez kůže a kosti, středně prorostlý
    • 100
      g uzený špek
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík starší
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • majoránka nebo tymián dle chuti
    • nové koření dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • smetana ke šlehání na rohlíky
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
2
Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.
3
Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže.
4
Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti.
5
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
6
Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme.
7
Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a…

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kančí maso Majoránka Nové koření Pepř mletý Rohlík Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Vejce Vepřový bůček

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

97
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
69
Boloňské špagety
Boloňské špagety
62
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
60
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
47
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
  • Recepty.cz
  • Kančí karbanátky / sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact