• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kančí karbanátky / sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Kančí karbanátky / sekaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí karbanátky / sekaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g kančí maso - plec
    • 250
      g vepřový bůček bez kůže a kosti, středně prorostlý
    • 100
      g uzený špek
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks rohlík starší
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • majoránka nebo tymián dle chuti
    • nové koření dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • smetana ke šlehání na rohlíky
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
2
Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.
3
Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže.
4
Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti.
5
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
6
Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme.
7
Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kančí maso Majoránka Nové koření Pepř mletý Rohlík Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Uzený špek Vejce Vepřový bůček

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

70
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
54
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
51
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
  • Recepty.cz
  • Kančí karbanátky / sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact