• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Kančí hřbet s brusinkami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí hřbet s brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí hřbet
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 3
      ks jablka
    • 5
      lžička brusinkový kompot
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce máslo
    • bílé víno
    • divoké koření
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
2
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme za všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citrónem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.
4
Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:05

    pokud mixujete a poté pasírujete, není třeba zahušťovat, máslo nám šťávu "zakalí" a tím vznikne omáčka s ještě výraznější a jemnější chutí, pro případ, že by se vám zdála omáčka málo "hustá" stačí jen vyredukovat a až poté dochutit.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Jarka Farka | 13. 2. 2013 19:56

    jj skvělý recept ale taky jsem to rozmixoval výtečná chut bramborový knedlíík

  • Danny66 | 8. 1. 2013 20:46

    Místo bílého vína jsem dala červené a přidala trochu štávy z brusinek. Také jsem hotovou štávu necedila, jen mixovala. Jako přílohu jsem udělala pečené brambory. Bylo to opravdu moc dobré !

  • Veronika Minaříková | 13. 11. 2007 20:16

    Po provaření štávy jsem ji nepřecedila, ale hezky jsem ji rozmixovala /přece nevyhodím po přecezení výbornou cibulku/ a bašta je to skvělá. Dělala jsem to v Zepteru a je to báječné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brusinkový kompot Cibule Citron Divoké koření Hladká mouka Jablka Kančí hřbet Máslo Olej Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

121
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
103
Bábovkový dort
Bábovkový dort
45
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact