• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Kančí hřbet s brusinkami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí hřbet s brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí hřbet
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 3
      ks jablka
    • 5
      lžička brusinkový kompot
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce máslo
    • bílé víno
    • divoké koření
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
2
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme za všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citrónem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.
4
Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:05

    pokud mixujete a poté pasírujete, není třeba zahušťovat, máslo nám šťávu "zakalí" a tím vznikne omáčka s ještě výraznější a jemnější chutí, pro případ, že by se vám zdála omáčka málo "hustá" stačí jen vyredukovat a až poté dochutit.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Jarka Farka | 13. 2. 2013 19:56

    jj skvělý recept ale taky jsem to rozmixoval výtečná chut bramborový knedlíík

  • Danny66 | 8. 1. 2013 20:46

    Místo bílého vína jsem dala červené a přidala trochu štávy z brusinek. Také jsem hotovou štávu necedila, jen mixovala. Jako přílohu jsem udělala pečené brambory. Bylo to opravdu moc dobré !

  • Veronika Minaříková | 13. 11. 2007 20:16

    Po provaření štávy jsem ji nepřecedila, ale hezky jsem ji rozmixovala /přece nevyhodím po přecezení výbornou cibulku/ a bašta je to skvělá. Dělala jsem to v Zepteru a je to báječné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brusinkový kompot Cibule Citron Divoké koření Hladká mouka Jablka Kančí hřbet Máslo Olej Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablka v županu

Jablka v županu

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

102
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
51
Borůvkovo-meruňkové muffiny
Borůvkovo-meruňkové…
32
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem
Zapečené noky s rajčaty…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

Podivná slova Břešťáka: Sbohem, lásko! Jen rok po svatbě a půl roku po smrti dcery

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact