• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Kančí hřbet s brusinkami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí hřbet s brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí hřbet
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 3
      ks jablka
    • 5
      lžička brusinkový kompot
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce máslo
    • bílé víno
    • divoké koření
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
2
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme za všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citrónem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.
4
Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:05

    pokud mixujete a poté pasírujete, není třeba zahušťovat, máslo nám šťávu "zakalí" a tím vznikne omáčka s ještě výraznější a jemnější chutí, pro případ, že by se vám zdála omáčka málo "hustá" stačí jen vyredukovat a až poté dochutit.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Jarka Farka | 13. 2. 2013 19:56

    jj skvělý recept ale taky jsem to rozmixoval výtečná chut bramborový knedlíík

  • Danny66 | 8. 1. 2013 20:46

    Místo bílého vína jsem dala červené a přidala trochu štávy z brusinek. Také jsem hotovou štávu necedila, jen mixovala. Jako přílohu jsem udělala pečené brambory. Bylo to opravdu moc dobré !

  • Veronika Minaříková | 13. 11. 2007 20:16

    Po provaření štávy jsem ji nepřecedila, ale hezky jsem ji rozmixovala /přece nevyhodím po přecezení výbornou cibulku/ a bašta je to skvělá. Dělala jsem to v Zepteru a je to báječné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brusinkový kompot Cibule Citron Divoké koření Hladká mouka Jablka Kančí hřbet Máslo Olej Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

517
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
222
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
39
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Popleta Perkausová: Dneska, Evo, nevysíláš

Popleta Perkausová: Dneska, Evo, nevysíláš

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact