• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
Napište svůj komentář k receptu

Kančí hřbet s brusinkami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí hřbet s brusinkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí hřbet
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 3
      ks jablka
    • 5
      lžička brusinkový kompot
    • 0,50
      ks citron
    • 1
      lžíce máslo
    • bílé víno
    • divoké koření
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
2
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme za všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citrónem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.
4
Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme. Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.
5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí guláš

Kančí guláš

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:05

    pokud mixujete a poté pasírujete, není třeba zahušťovat, máslo nám šťávu "zakalí" a tím vznikne omáčka s ještě výraznější a jemnější chutí, pro případ, že by se vám zdála omáčka málo "hustá" stačí jen vyredukovat a až poté dochutit.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Matěj | 10. 2. 2015 18:02

    Místo oleje, radím použít sádlo, husí, nebo kachní, je jemnější než sádlo vepřové, olej nedodá jídlu tu pravou chuť, protože z kvalitního tuku pochází ta pravá chuť, pokud máte obavy, že je sádlo "nezdravé" ujišťuji Vás, že je to mýtus, lepší pravé domácí sádlo, než běžně používaný slunečnicový olej.

  • Jarka Farka | 13. 2. 2013 19:56

    jj skvělý recept ale taky jsem to rozmixoval výtečná chut bramborový knedlíík

  • Danny66 | 8. 1. 2013 20:46

    Místo bílého vína jsem dala červené a přidala trochu štávy z brusinek. Také jsem hotovou štávu necedila, jen mixovala. Jako přílohu jsem udělala pečené brambory. Bylo to opravdu moc dobré !

  • Veronika Minaříková | 13. 11. 2007 20:16

    Po provaření štávy jsem ji nepřecedila, ale hezky jsem ji rozmixovala /přece nevyhodím po přecezení výbornou cibulku/ a bašta je to skvělá. Dělala jsem to v Zepteru a je to báječné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brusinkový kompot Cibule Citron Divoké koření Hladká mouka Jablka Kančí hřbet Máslo Olej Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Halušky s brynzou a slaninou
Halušky s brynzou a…
33
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Barevné jarní závitky se…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Cottage pomazánka s tuňákem
Cottage pomazánka s…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

Felix Slováček: Velký narozeninový útěk!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Kančí hřbet s brusinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact