1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky.
2
2. Kolečka cibule podusíme na másle.
3
3. Jakmile cibule zesklovatí, tak přidáme slaninu a zvěřinu.
4
4. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zalijeme vínem a rumem.
5
5. Dusíme, až maso změkne.
6
6. Měkké maso vyndáme a přilijeme hovězí vývar.
7
7. Zahustíme jíškou, přidáme citronovou šťávu a necháme přejít varem.
8
8. Vrátíme maso zpět a ještě chvíli kančí guláš podusíme.
9
Pomalý hrnec: bod 1-4, dále vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme veškeré koření a pochutiny a vaříme na stupeň 1 - 6-8 hod. nebo na stupeň 2 - 4-6 hod.