• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí guláš - staročeský
Napište svůj komentář k receptu

Kančí guláš - staročeský

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 109
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí maso - nejlépe plecko
    • sůl
    • pepř mletý dle chuti
    • 1,50
      lžička drcený kmín
    • 100
      g máslo
    • 5
      ks cibule 4 -
    • 250
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 400
      ml červené víno - suché
    • 1,50
      l hovězí vývar cca
    • jíška z másla a hladké mouky, dle potřeby
  • Nálev na maso:
    • 5
      lžíce pepř celý
    • 4
      lžíce nové koření
    • 3
      lžíce jalovec
    • 12
      ks bobkový list
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu. Během odležení maso občas otočíme.
2
Po odležení maso vyndáme, pokrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a opepříme. Na másle si osmažíme pokrájené cibule dozlatova, přisypeme pokrájenou slaninu, kterou také osmažíme a dále přidáme maso, které necháme za občasného promíchání také osmažit ze všech stran. Přilijeme rum a víno a dusíme cca 30 minut pod poklicí. Pak postupně doléváme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Vývar doléváme dle potřeby, do požadovaného množství omáčky, kterou na závěr zahustíme čerstvou domácí jíškou, kterou necháme v guláši provařit. Na závěr guláš ochutíme dle potřeby solí a pepřem.
3
Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem, čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
4
Na talíř můžeme ke guláši přidat i trochu čerstvě pokrájené cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Kančí guláš

Kančí guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Cibule Drcený kmín Hnědý rum Hovězí vývar Jalovec Jíška Kančí maso Máslo Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
18
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Kanadský králík
Kanadský králík
Kanapky s paprikášem
Kanapky s paprikášem
Kančí guláš
Kančí guláš
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
  • Recepty.cz
  • Kančí guláš - staročeský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact