• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kančí guláš - staročeský
Napište svůj komentář k receptu

Kančí guláš - staročeský

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 109
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kančí maso - nejlépe plecko
    • sůl
    • pepř mletý dle chuti
    • 1,50
      lžička drcený kmín
    • 100
      g máslo
    • 5
      ks cibule 4 -
    • 250
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 400
      ml červené víno - suché
    • 1,50
      l hovězí vývar cca
    • jíška z másla a hladké mouky, dle potřeby
  • Nálev na maso:
    • 5
      lžíce pepř celý
    • 4
      lžíce nové koření
    • 3
      lžíce jalovec
    • 12
      ks bobkový list
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu. Během odležení maso občas otočíme.
2
Po odležení maso vyndáme, pokrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a opepříme. Na másle si osmažíme pokrájené cibule dozlatova, přisypeme pokrájenou slaninu, kterou také osmažíme a dále přidáme maso, které necháme za občasného promíchání také osmažit ze všech stran. Přilijeme rum a víno a dusíme cca 30 minut pod poklicí. Pak postupně doléváme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Vývar doléváme dle potřeby, do požadovaného množství omáčky, kterou na závěr zahustíme čerstvou domácí jíškou, kterou necháme v guláši provařit. Na závěr guláš ochutíme dle potřeby solí a pepřem.
3
Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem, čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
4
Na talíř můžeme ke guláši přidat i trochu čerstvě pokrájené cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Kančí guláš

Kančí guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Ostatní Zvěřina Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Cibule Drcený kmín Hnědý rum Hovězí vývar Jalovec Jíška Kančí maso Máslo Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

128
Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
80
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
60
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
58
Vláčná máslová vánočka
Vláčná máslová vánočka
56
Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

Divoké ceny VMA: Bradavky, trapasy i pubické chlupy

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Kanadský králík
Kanadský králík
Kanapky s paprikášem
Kanapky s paprikášem
Kančí guláš
Kančí guláš
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
Kančí gulášek od Veru
Kančí gulášek od Veru
Kančí karbanátky / sekaná
Kančí karbanátky / sekaná
  • Recepty.cz
  • Kančí guláš - staročeský
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact