ks
cibule
(Je třeba dodržet stejné množství cibule a masa)
300
g
slanina
0,50
l
červené víno
hladká mouka
Podle potřeby
sůl
pepř mletý
drcený kmín
0,05
l
hnědý rum
Postup přípravy receptu
1
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, rum, víno a dusíme do měkka. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí.
2
Nakonec zahustíme jíškou a za stálého míchání necháme přejít varem. Na závěr necháme pod pokličkou u tepla dojít. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Dědám ho již po druhé a je vynikajíci :-) vřele doporučuji :-)
Mila Tischer
|31. 3. 2013 21:36
Taky jsem prave dovarila, je to fakt dobry, podlevala jsem ve vestsine jen vinem, ke konci jeste trochu vyvarem, kdyz se zahusti jiskou hodne to zhoustne a ja to delam na zitrek, takze to dost zhoustne. Moc dobry, chce to zachovat hodne cibule a hodne vina. Zadne jine koreni jsem nepridavala, chut masa tak tim vynikla. Delala jsem z krku, masa bylo asi 2 kila. Jsem sama prekvapena tou chuti. Pouzivala jsem nasladle vino, zadne kysele, rekla bych, tolik chuti, kolik druhu vina na podlevani. Diky za bezvadnej recept, az se zas dostaneme ke kancimu, kteremu jsem se do teto doby vyhybala, urcite zas udelam.
Pedroš
|1. 12. 2012 12:30
Tak jsem se do toho pustil a podle začínající vůně by to nemuselo být :-D na vyhození.Zkusím podlévat pouze vínem připadá mi to na divočinu slušnější než voda i když s kostí ;-) .Až skončím tak napíšu.
Už nemusím nic dalšího zkoušet: je to delikatesa a vřele doporučuji. :-[
Miroslav Spilka K.Vary Náb.Jana.Palacha.22.36001
|8. 5. 2012 12:33
8
Miroslav Spilka K.Vary Náb.Jana.Palacha.22.36001
|8. 5. 2012 12:32
8.5 2012. 11.30. Tenhle guláš je super musíte to každý vyzkoušet.......A hlavně s domácím knedlíkem.Masíčko hhhhhh skrádka dobrůtka dal jsem si 13 knedlíků,tedˇ jdu odpočívat dobrou. :-
olga V.
|23. 2. 2012 12:43
Doporučuji,je moc dobrý ;-) držela jsem se návodu,jen jsem ho na konec trochu dosladila.
Vendula Chmelová
|26. 9. 2011 10:54
Můžu jen doporučit, výborný recept, guláš všem moc chutnal!!! Přidala jsem do něj směs koření na divočinu, skvěle ho to ovonělo. Po dvou hodinkách bylo maso úžasné.
Tereza Kočišová
|23. 1. 2011 14:21
Dneska jsme vyzkoušela váš guláš pane Eger a moc se povedl. Masíčko bylo měkké po dvou hodinkách. Nepřidávala jsme vývar, pouze víno a na závěr jsem to zahustila hl. moukou. Vynechala jsme rum, kvůli dětem. Měla jsme málo slaniny tak jsem dala místo toho italskou panchetu a omáčka dostala dle toho hezkou navinulou chuť té sušené slaniny.
S brusinkama a bramb.knedlíkem byl gulášek excelentní.
Jednoduchý a skvělý gulášek, nebo spíš bych to nazvala kančí ragů. Všem doporučuji! :-)
Helena Czaschová
|9. 2. 2010 14:21
Dělala jsem guláš před 4 dny a dnes jsem svou ruhou porci. Byl dobrý, ale: Dělala jsem ho z kupovaného kančího masa (cca 700g) přímo na guláš a místo vývaru dala masox. Taky jsem musela guláš hodně dokořenit (také bobkový list a nové koření) a přisolit, aby měl správnou chuť a guláše dělám vždy den předem, takže nechala i uležet. Jinak bramborove knedlíky jsem dělala domácí a chuťově se k tomuto guláši určitě hodily více než by byl houskový, protože byl guláš silnější.
Platáńa b
|20. 10. 2008 17:43
Ahoj,tak poprvé jsme dostala 25kg kančího masa,takže jsme našla i tento recept!Je úžasnej!!KOUpila jsme k tomu dvě 0,75l caberneta a musím konstatovat,že guláš nemá chybu!!!Já osobně jsme poprvé vařila i jedla kančí maso a musím říct,že super!!I domáci knedlík jsme k tom u udělala ,moc díky za recept!
Jolana Christová
|20. 5. 2008 14:24
Dnes jsem guláš vařila, taky stačilo na podlévání jen víno. Muž je myslivec, tak o zvěřinu nenáme nouzi, chutná mu, dávám receptu 1.
Markéta Pivoňková
|20. 2. 2008 11:19
Guláž jem začala dělat, ale asi vpolovině jsem přidala trochu česneku a koření Divočina. Zdál se mi málo výrazný. Potom už byl vynikající. Akorád já guláž peču v troubě a zahušťuji chlebem. Hodnotím známkou 2.
Alča
|8. 1. 2008 19:57
Také jsem vařila zvěřinu vůbec poprvé.Guláš je moc dobrý,ale jedli jsme ho až druhý den- s bramborovým knedlíkem můžeme jen doporučit.Děkujeme
Michal
|5. 1. 2008 19:10
Právě jsme ho dojedli. Dělal jsem zvěřinu vůbec poprvé a je pravda, že je to chuťově něco jiného. Nebojte se toho. Pošmákli jsme si. Já jen přidal ke konci 2 menší feferóny. A pozn: slaninku raději na menší než větší kousky. Podáváno s houskovým knedlíkem. Dík za recept.
Renča
|28. 12. 2007 07:20
Musím říct,že guláš byl výborný-všichni nadšeně mlaskali:-) Skvělý recept!
Stanislava
|27. 11. 2007 22:19
Právě jsem dovařila a při použití všech ingrediencí je to opravdu super! Měla jsem trochu strach z množství vína, ale udělala jsem dobře, že jsem nezvolila varintu ho vypít, patří tam. Místo bramborového knedlíku dáme houskový a už teď se těšíme na zítřejší oběd!
Honza
|22. 11. 2007 19:03
Zatím ještě nevím,teď jsem se do toho pustil,ale pokud se již neozvu tak dost dobrý.
Helena
|5. 11. 2007 00:11
Také jsem nedolívala vývarem z kostí, víno stačilo. Vlastně jsem ho ani nespotřebovala všechno. Možná jsem měla víno kyselejší, nakonec jsem i trochu doslazovala guláš cukrem. Výsledek: dobré.
Iva Stehlikova
|31. 10. 2007 14:34
Vynikajici i bez rumu, na ktery jsem zapomela. Poprve jsem varila zverinu a bylo to skvele. Uz jsem nepridavala vyvar, stacilo vino, dusila jsem 2 hodiny.