V hlubší pánvi (ideální je wok) dáme pórek na tuku změknout a po minutě ho posypeme cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Mezitím nakrájíme játra na nudličky. (Necháme-li je 15 minut předtím v mrazáku, trochu ztunou a lépe se krájí). Nudličky přidáme k pórku a za stálého míchání restujeme 1-2 minuty. Zalijeme sirupem, přidáme ostré koření a znovu mícháme jednu minutu až se všechno spojí. Teprve pak osolíme.
2
Podáváme s rýží.
3
I když to zní neobvykle, sladký sirup spojený s ostrým kořením je novou chuťovou zkušeností.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jindřiška Cabalová
|15. 5. 2007 10:14
Dceři a synovi to velmi chutnalo, ale pro nás starší možná trochu netradiční chuť.
Petr Kazik
|6. 10. 2006 17:28
ahoj, to ma super nazev tenhle recept, a je to dobry, pouzivame maple sirup hodne, jen ti kanadani moc na jatra nejsou, velka vetsina z nich se stiti skoro vsech vnitrnosti