• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kalvínské nebe
Napište svůj komentář k receptu

Kalvínské nebe

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kalvínské nebe
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g rozinky namočené v rumu
    • moučkový cukr podle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje. Scedíme. Tvaroh promícháme se žloutky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a sněhem z bílků.
2
Do vymazané zapékací misky vložíme 2 kusy těsta tak, aby přečnívaly přes okraj, rozložíme 1/3 náplně, dáme třetí část těsta, rozložíme další třetinu náplně, uložíme poslední těsto, rozložíme zbytek náplně. Přečnívající okraje složíme do středu, potřeme žloutkem a upečeme v troubě (asi 30 minut).
3
Upečené pocukrujeme a krájíme na řezy jako dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkové nebe

Vanilkové nebe

Nebe v "hubě"

Nebe v "hubě"

Čokoládové nebe krále Erika

Čokoládové nebe krále Erika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 26. 2. 2007 06:55

    Jarka, máte pravdu, ja som to napísala zjednodušene, nevedala som, či to každý pochopí, takže ako vraví Jarka, môžete vytvarovať niečo na spôsob ružičky:)))

  • Jarka z Bratislavy | 24. 2. 2007 19:02

    Pamätám si, že pani Paveleková v televízii hovorila o tomto recepte. Lenže ona ten povrch nevytvorí rovný, preložením prečnievajúch dielov, ale vytvaruje z neho ružicu. Povrch je krajší a chrumkavý.

  • Tereza Jarčušková | 24. 2. 2007 13:27

    Tento múčnik je od pani Majdy Pavelekovej ako správne podotkol anonym ( mimochodom Kalvínske nebo a Kalvínske nebe je jedno a to isté, len v rôznych jazykoch, ale to anonym asi vie, nie? ). Robievala ho pre ňu jej babička, a prečo kalvínske nebo, to nevedela povedať. Ale nám to chutí, je to trochu iná sorta múčnika. Pani Marketa, varte ako varíte cestoviny, aby boli asi na 90% uvarené, cca 10 min. Pani Jelena, veľkosť misky zvoľte podľa veľkosti plátov cesta, aby vám prečnievali cez okraj a mohli ste to potom zabaliť. Cesto vložte širšou stranou dole, ide o to, aby ste po upečení a vyklopení mali cesto navrchu a plnku vnútri.

  • jelena | 23. 2. 2007 11:52

    Moc nechápu, jak se mají ty čtvrtkruhy pokládat do té misky.Jak ta miska má být velká ?

  • Anonym | 23. 2. 2007 09:09

    Je to výborné Terezko, že si ten recept oprášila,už by som aj naˇˇnho zabudla. ˇˇDakujem

  • Anonym | 23. 2. 2007 09:07

    Tento múčnik predvádzala slovenská herečka Magda Paveleková pod názvom Kalvínske nebo.

  • Di | 22. 2. 2007 18:54

    To je krásný název, Terezko. Víte, jak k němu ten moučník přišel?

  • englicka marketa | 22. 2. 2007 18:16

    těsto se vaří dokud nevyplave napovrch nebo jak dlouho???děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Oreo muffiny

Oreo muffiny

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Kalvínské nebe
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact