taky jsem pekla na míň stupňů, ale jinak se moc povedly. Měly úspěch i u manžela a ten na sladké moc není ;-)
Uf, no tak to věřím, že se vám trochu přichytily - já na 200°C peču tak možná maso nebo zapékám těstoviny, ale na sladké pečení většinou volím teplotu v rozmezí 150°C až 170°C maximálně. Ale jak víme - každá trouba si žádá něco jiného ;o) Jinak tyhle muffiny jsem už taky zkoušela a měly veliký úspěch... Pekla jsem v jednom papírovém košíčku vloženém do nerez formičky na košíčky (spíš teda košíky) XD
Tak na 200°C se mi zespoda trochu připálily a nahoře byly světlé, příště zkusím nižší teplotu, jinak měly úspěch :)
Keď si kúpite košíčky , ktoré sú určené na muffiny, tak nepotrebujete dávať väčší počet košíčkov, dobre sa v nich pečie a držia tvar.Mám skúsenosť.
Více papírových košíčků na jednu porci se používá proto, že samotný košíček by při nabývání pečiva neudržel tvar. Dají se ale použít (pokud máte) kovové košíčky, do kterého vložíte 1 papírový košíček, ve kterém pak mufiny pečete i podáváte. Ušetříte si spoustu práce.
Michaelo, nedávno jsme karamel řešili v diskuzi. Zadejte si do vyhledávače karamel , označte diskuzi a tam se vše dovíte. Jinak pokud se míchání karamelu bojíte, tak pokud ho děláte v kastrolku nebo na pánvi se silným dnem, menší množství a na mírném ohni, michat nemusíte. Jen ho musíte kontrolovat, na okrajích se rozpouští víc a nesmí černat- pak je na vyhození. Takže až kolem stěn uvidíte hnědaný odstín, radši od něj neodcházejte a když už bude jen uprostřed vrstva cukru, zalejte ho horkou vodou nebo mlékem - opatrně, protože prská a pomalu ho mírným varem vařte (při prudkém varu by se vám vyvařil). Pokud byste ty vaše "cucky" zalila vodou a nechala do druhého dne, našla byste v kastrolu karamelovou vodu, cucky by se sami rozpustily. Takže stačí si "karamelové mléko" vyrobit v předstihu.
Zkoušela jsem tento recept z jiného zdroje a ač byly muffiny opravdu výborné, přiznám se, že jsem hrozně zápasila s karamelem. Poprosím o radu - při karamelizování, míchat či nemíchat, plotýnku naplno či mírně? Vyšly mi z něho cucky a do těsta šla jen přecezená část. Děkuji!
skusala som, ale viac mi chutili tie jablkove, tieto boli na druhy den dost suche napriek tomu ze som ich po vychladnuti zabalila do igelitu :( ale dala som menej orechov tak mozno to bolo v tom...
Nevedela jsem co s vejci... Tak jsem je nakonec pridala do mouky. A meli jste je taky tak tvrde na povrchu? Nebo jsem to nejak zmastila?
mnam mnam mnam ..strasne moc dobre ale delam to vschno jeste jedenkrat toho vseho abych toho mela vic 15 je pro nas malo je to hned snezene jak jim to chutna ..doporucuji vsem ja tam nasekavam mlecnou cokoladu na male kousicky a prodam to do testa a ty orechy take nasekam ..tak dobrou chut
vyborne! len miesto orechov som dala nasekanu varovu cokoladu ...
Zkoušela jsem a byly vynikající ! Akorát ořechy jsem nasekala.