Tradiční česká polévka z drůbežího vývaru vás skvěle zahřeje i v nejchladnějších dnech. Budeme ji připravovat z kachního vývaru, drůbků a pořádné dávky zeleniny. Na závěr přidáme knedlíčky z kachních jater, které pokrm dotáhnou k dokonalosti.
Šalotku nasekejte nadrobno a nechte jí na másle zeskovatět. Přidejte na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujte ji dozlatova, zaprašte moukou a usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem a minimálně 20 minut povařte, poté přidejte drobně nakrájené droby, petreželku a uvařené nudličky. Osolte a opepřete, podávejte s knedlíčky. Na knedlíčky rozmixujte játra, vmíchejte drcený česnek, bylinky, osolte a opepřete. Postupně přidávejte strounanku - jen tolik, aby knedlíčky šly formovat. Uvařte je ve vroucí vodě a vložte do kaldounu.