Suroviny vložíme do mixéru. Z jemně nasekaného zázvoru kápneme několik kapek do směsi. Vše rozmixujeme na nejvyšší obrátky do hladka. Na miskách ozdobíme plátky banánu a kousky meruněk.
2
Ideální pro přípravu je jahelné Amasaké, může být i s pár sušenými švestkami. Pokud jej nemáme, lze použít klasickou jáhlovou kaši, pouze přidáme více cukru. Množství cukru doladíme při mixování postupně podle chuti. Část cukru můžeme nahradit vanilkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
wal
|3. 11. 2013 13:03
Neni zavadný-překlep :-\
MartinV
|13. 2. 2007 11:28
Terezko, příprava viz Jáhlové Amasaké (http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JNDMCMEMO5&id_kategorie=JNLRMMP3), a více o Amasaké je v článku MUDr.Strnadelové v diskuzi, Rady a triky. Ať se dílo podaří :-)
Tereza Kubíková
|6. 2. 2007 21:22
dobrý den, ráda bych se zeptala co je to AMASAKE...díky moc.. moc ráda vyzkouším:)