Měříme hrnky cca 0,25 litru. Všechny suché ingredience promícháme, pak přidáme vejce, olej a mléko. Dáme do vymazané a moukou vysypané formy nebo pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 min. při teplotě 160 °C. Polijeme čokoládou a sypeme kokosem..
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míša Schenková
|11. 2. 2008 15:02
Tento moučník jsem pekla již několikrát a pokaždé se mi povedl, dala jsem tam ale buď celý prdopeč nebo aspoň 1 lžičku sody a 1 lžičku prášku do pečiva. Výsledek byl vždy super, je třeba smíchat mouku s kakaem a kypřidly v suchém stavu nebo přidat kypřidla do těsta až na úplný konec. Je výborný i potřený marmeládou a posypaný kokosem.
Věra z Dc
|8. 2. 2008 11:01
Na toto množství mouky bych dala 0,5 l acidoilního mléka. Při přípravě si ale nejdříve utřu vajíčka s cukry a olejem krásně do pěny dále si připravím acido které smíchám s moukou promíchanou s kakaem a sodou a pak oboje smíchám je z toho krásné hladké a vláčné těsto :-) někdy do těsta přimíchám hrubě posekané vlašské ořechy.
Oli
|7. 2. 2008 20:32
Dnes jsem vyzkoušela a nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu:), ale vyšla mi z toho placka celkem bez chuti.
Janička Gorcolová
|7. 2. 2008 15:15
Věro,jsi husička,nebo co! 1acidofilní mléko se rovná většinou =250ml!To už by jsi mohla dávno vědět,ty stará čupko!
Věra
|7. 2. 2008 13:09
Paní Helo, prosím, kolik toho acidofilního mléka ?