Tento moučník jsem pekla již několikrát a pokaždé se mi povedl, dala jsem tam ale buď celý prdopeč nebo aspoň 1 lžičku sody a 1 lžičku prášku do pečiva. Výsledek byl vždy super, je třeba smíchat mouku s kakaem a kypřidly v suchém stavu nebo přidat kypřidla do těsta až na úplný konec. Je výborný i potřený marmeládou a posypaný kokosem.
Na toto množství mouky bych dala 0,5 l acidoilního mléka. Při přípravě si ale nejdříve utřu vajíčka s cukry a olejem krásně do pěny dále si připravím acido které smíchám s moukou promíchanou s kakaem a sodou a pak oboje smíchám je z toho krásné hladké a vláčné těsto :-) někdy do těsta přimíchám hrubě posekané vlašské ořechy.
Dnes jsem vyzkoušela a nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu:), ale vyšla mi z toho placka celkem bez chuti.
Věro,jsi husička,nebo co! 1acidofilní mléko se rovná většinou =250ml!To už by jsi mohla dávno vědět,ty stará čupko!
Paní Helo, prosím, kolik toho acidofilního mléka ?