• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kakaový korpus / bábovka z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao dle barvy těsta 2 -
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
  • Dále dle chuti do bábovky
    • čokoláda nasekaná
    • ořechy nasekané
    • poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka zapracujeme do těsta i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím vyložené nebo máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 30 cm, zaklopíme zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, pak necháme chvilku zchladnout a vyklopíme. Po vyklopení korpus necháme zcela zchladnout, prokrojíme, mažeme a zdobíme dle chuti a fantazie krémy, šlehačkou, ovocem, pařížskou šlehačkou...
2
Pokud máme do remosky dutý střed na přípravu bábovek, můžeme si upéct i tu (postup je stejný), kdy těsto můžeme maličko přisladit nebo do něj přidat nasekanou čokoládu, případně i nasekané ořechy, mandle... a po upečení, po vychladnutí, posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou, kokosem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kávový korpus (bábovka) z remosky

Kakaový korpus

Kakaový korpus

Majonézová buchta / bábovka z remosky - ořechová

Majonézová buchta / bábovka z remosky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky
Bábovky Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Kakao Kokos Máslo Mléko Ořechy Poleva Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Americký koláč

Americký koláč

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Zavařená kapie
Zavařená kapie
15
Nepečený borůvkový cheesecake
Nepečený borůvkový…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la perník
Kakaový koláč z kefíru (podmáslí) á la…
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový ovocný chlebíček
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
Kaldoun
Kaldoun
  • Recepty.cz
  • Kakaový korpus / bábovka z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact