máslo
a hrubá mouka na vysypání formy s průměrem 20 - 22 cm
Postup přípravy receptu
1
Máslem vymažeme dortovou formu, hrubou moukou ji vysypeme.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao s kypřidlem a nakonec po částech zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Pokud si dáme se šleháním hodně záležet, kypřidlo není nutné. Syrové těsto nalijeme do připravené formy a vložíme do vyhřáté trouby na vysokou teplotu. Nejlépe například po pečení masa, jelikož trouba je pak správně rozpálená. Pečeme velmi krátce, takže nikam neodbíháme a hlídáme! Po upečení korpus vyndáme, neklepneme s formou a odložíme na kamna, aby nám zvolna vychladl.
3
Korpus je nadýchaný, slouží jako podklad nejlépe pro lehké smetanové dorty se šlehačkou nebo pařížským krémem, ovoce... Určitě nečekejte korpus vysoký, takový aby se dal rozkrojit.