Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem, nastrouhané nebo rozmixované sojové suky a na závěr vmícháme i tuhý sníh z bílků.
2
Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Až se začne těsto odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí. Pokud špejle zůstane čistá máme pečeno. Necháme vychladnout.
3
V kastrůlku si rozpustíme máslo, do kterého metličkou nebo kvrdlačkou vmícháme cukr a kakao. Směs zředíme rumem nebo vodou na potřebnou hustotu a polevu nalijeme na upečený korpus, mašlovačkou stejnoměrně rozetřeme a necháme minutku zatuhnout. Pak dozdobíme podle své chuti: kokosem, ořechy... .
Zítra nás čeká velmi dobrá snídaně!!! Tedy pokud se okamžitě nepřestane koláč ochutnávat a ochutnávat a ochutnávat........... :-P :-D !
HANA
|23. 7. 2011 21:13
JE LUXUSNI,DIKY
Balážová Olga
|5. 6. 2011 18:02
Buchta byla moc dobrá a jen se po ní zaprášilo.Z polevy sem měla strach,protože se mi někdy zcukne/většinou ze ztuženého tuku/a vše bylo doré.Určitě ještě upeču,děkuju!
Káťa
|2. 6. 2011 20:19
:-) :-) bezvadnej recept, podobně peču perník a udělat obměnu se sójovym sukem je výborný nápad... děkuju za inspiraci.. mimochodem - ta poleva je naprosto bezchybná, udělá i z nejobyčejnějšího korpusu naprostou lahůdlku :-)) <3