1. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vymažeme formu o průměru 23 cm.
2
2. Máslo s mlékem dáme do malého kastrůlku a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Pak vmícháme vanilkový extrakt a dáme stranou. Ve větší míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, až zesvětlají a nabudou. Zvlášť vyšleháme bílky na pevný sníh. Ke žloutkům vlijeme lehce zchladlé vanilkové mléko a pomalu vmícháme směs mouky, kakaa a prášku do pečiva. Nakonec opatrně zamíchejte sníh z bílků.
3
3. Těsto přesuneme do formy a pečeme asi 30 minut. Necháme vychladnout.
4
4. Korpus vodorovně rozpůlíme. Smetanu ušleháme do tuha. Vidličkou rozmačkáme mandarinky s cukrem, vmícháme do šlehačky a hmotou naplníme dort.
5
5. Vyválíme si marcipánovou hmotu a potáhneme dort.