Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé, ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta si odebíráme kousek, který vyválíme přes folii (igelit), aby se netrhal na tloušťku cca 3 - 4 mm.
2
Tvořítkem vykrajujeme slzičky (nebo i jiné tvary) a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.
3
Krém: máslo utřeme s cukry do pěny, pak dle barvy důkladně vmícháme kakao.
4
Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu slziček nandáme krém. Druhou polovinou slziček přikryjeme a dáme vychladit. Rozehřejeme si polevu z kaštanů a ořechu másla rozehřátých v parní lázni, kterou nanášíme lžičkou na vrchní kolečka. Na polevu kápneme bílou polevu, kterou libovolně hrotem párátka rozprostřeme do stran, necháme opět ztuhnout a uložíme po ztuhnutí v chladu.