• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-kávový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Kakaovo-kávový moučník

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g polohrubá mouka
    • 110
      g kakao
    • 220
      g máslo
    • 380
      g cukr krupice pripadne moucka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 220
      g bílý jogurt plnotucny neslazeny
    • 280
      ml černá káva
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • hnědý rum ci jiny liker

Postup přípravy receptu

1
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
2
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, jedno po druhém přimícháme vejce, přidáme vanilkový cukr a lžičku soli. Po částech přimícháme směs mouky a jogurt, nakonec vmícháme kávu. Menší množství kávy můžeme nahradit rumem či jiným likérem (250 ml kávy + 30 ml rumu). Vznikne nám hladké tekuté těsto, které vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané otevírací dortové formy (průmer 28 cm). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 50-60 minut (přesvědčíme se špejlí, zda je moučník hotov), na povrchu moučníku by se nám měly vytvořit praskliny. Necháme vychladnout ve formě. Konečná konzistence těsta je hutná a zároveň velmi jemná, podávat můžeme samostatně nebo s přídavkem čerstvě našlehané šlehačky.
3
Dbáme, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, např. káva nesmí být vařící a jogurt nesmí být studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Boháčková | 28. 3. 2012 07:42

    Jednoduchá a dobrá buchta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Buchty Snídaně Dopolední svačina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Černá káva Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

37
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
36
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
35
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
27
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovník
Kakaovník
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-kávový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact