• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-kávový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Kakaovo-kávový moučník

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g polohrubá mouka
    • 110
      g kakao
    • 220
      g máslo
    • 380
      g cukr krupice pripadne moucka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 220
      g bílý jogurt plnotucny neslazeny
    • 280
      ml černá káva
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • hnědý rum ci jiny liker

Postup přípravy receptu

1
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
2
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, jedno po druhém přimícháme vejce, přidáme vanilkový cukr a lžičku soli. Po částech přimícháme směs mouky a jogurt, nakonec vmícháme kávu. Menší množství kávy můžeme nahradit rumem či jiným likérem (250 ml kávy + 30 ml rumu). Vznikne nám hladké tekuté těsto, které vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané otevírací dortové formy (průmer 28 cm). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 50-60 minut (přesvědčíme se špejlí, zda je moučník hotov), na povrchu moučníku by se nám měly vytvořit praskliny. Necháme vychladnout ve formě. Konečná konzistence těsta je hutná a zároveň velmi jemná, podávat můžeme samostatně nebo s přídavkem čerstvě našlehané šlehačky.
3
Dbáme, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, např. káva nesmí být vařící a jogurt nesmí být studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Boháčková | 28. 3. 2012 07:42

    Jednoduchá a dobrá buchta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Buchty Snídaně Dopolední svačina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Černá káva Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Vegetariánský boršč
Vegetariánský boršč
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
12
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovník
Kakaovník
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-kávový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact