• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-kávový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Kakaovo-kávový moučník

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
Kakaovo-kávový moučník
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 340
      g polohrubá mouka
    • 110
      g kakao
    • 220
      g máslo
    • 380
      g cukr krupice pripadne moucka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 220
      g bílý jogurt plnotucny neslazeny
    • 280
      ml černá káva
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • hnědý rum ci jiny liker

Postup přípravy receptu

1
Jako první si uvaříme dobrou silnou černou kávu a necháme vychladnout.
2
Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, jedno po druhém přimícháme vejce, přidáme vanilkový cukr a lžičku soli. Po částech přimícháme směs mouky a jogurt, nakonec vmícháme kávu. Menší množství kávy můžeme nahradit rumem či jiným likérem (250 ml kávy + 30 ml rumu). Vznikne nám hladké tekuté těsto, které vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané otevírací dortové formy (průmer 28 cm). Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 50-60 minut (přesvědčíme se špejlí, zda je moučník hotov), na povrchu moučníku by se nám měly vytvořit praskliny. Necháme vychladnout ve formě. Konečná konzistence těsta je hutná a zároveň velmi jemná, podávat můžeme samostatně nebo s přídavkem čerstvě našlehané šlehačky.
3
Dbáme, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, např. káva nesmí být vařící a jogurt nesmí být studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Boháčková | 28. 3. 2012 07:42

    Jednoduchá a dobrá buchta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Buchty Snídaně Dopolední svačina Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Černá káva Cukr krupice Hnědý rum Jedlá soda Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Rybí file se slaninou a uzeným sýrem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

257
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
56
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
52
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
52
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
46
Pangas v sýrovo-smetanové omáčce
Pangas v sýrovo…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První zpověď o jejich lásce! A slova o společném bydlení

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První zpověď o jejich lásce! A slova o společném bydlení

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovník
Kakaovník
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-kokosové muffiny
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechové slzy s krémem
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez…
  • Recepty.cz
  • Kakaovo-kávový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact